Fröccsöntő gépek sztatikus feltöltődés megszűntetése

Kis méretű és súlyú fröccsöntött termékek gyakran a fröccsöntő felületen maradnak, fröccsöntés után nem esnek le a futószalagra. Mivel beragad a formába, a felület károsodhat, a gyártás le is lassul, mivel a letapadt termékeket csak gépleállással lehet eltávolítani a gépből. 

bővebben
Fröccsöntő gépek sztatikus feltöltődés megszűntetése -
Extudálást UPVC profil tisztítása exturdálás után vagy dekorálás előtt -

Extudálást UPVC profil tisztítása exturdálás után vagy dekorálás előtt

Az extrudáló gépet elhagyó termékek, profilok még magasabb felületi hőfokkal rendelkeznek, ezáltal elektrosztatikusan feltöltődnek. A felületi feszültség miatt, a vágó fázis után nagyon gyakran tapad a felületükre törmelék és szennyeződés.

bővebben

Tasakok, zacskók rögzítésénél jelentkező felületi feszültség megszűntetése

A gyártósoron az elektrosztatikus feltöltődés miatt előfordulhat, hogy a felületi feszültség elmozdítja ezeket a kis súlyú csomagocskákat, azok összetapadhatnak, elcsúsznak, leesnek, így nem kerülnek.

bővebben
Tasakok, zacskók rögzítésénél jelentkező felületi feszültség megszűntetése -
Tároló edények, tartályok ionfelhő alapú külső–belső tisztítása -

Tároló edények, tartályok ionfelhő alapú külső–belső tisztítása

Palackok, tégelyek, tároló edények, tartályok külső – belső tisztítását hagyományosan vizes alapú tisztító rendszerrel végzik. A folyóvíz költsége, a termékek szárításának, letisztításának költségei miatt a felhasználók más alternatíva után néznek.

bővebben

Raklapos áru csomagolásánál elektrosztatikus feltöltődés megszűntetése

Raklapos csomagoláskor elektrosztatikus feltöltődés keletkezik. A sztatikus feltöltődés mértéke és annak hatása a csomagolandó termék anyagától függ. Bármilyen nagyságú is legyen a feltöltődés bizonyos, hogy a csomagolóanyag vonzza a levegőben lévő porszemcséket, ezáltal porosodik a felület. Nagyon felületi feszültség kisülést is okozhat, mely áramütésben nyilvánulhat meg, munkavédelmi szempontból fontos ennek kezelése.

bővebben
Raklapos áru csomagolásánál elektrosztatikus feltöltődés megszűntetése -
Palackok csomagolásánál az elektrosztatikus feltöltődés megszűntetése -

Palackok csomagolásánál az elektrosztatikus feltöltődés megszűntetése

Fújt palackok a fúvógép elhagyásakor magas elektrosztatikus feltöltődéssel rendelkeznek. Emiatt a palackok leesnek a futószalagról, vagy a gyűjtő asztalról, a termék elakadást okozhat, a leesett termék porosodás és szennyeződés miatt selejtessé válhat.

bővebben

Címkézés során elektrosztatikus feltöltődés megszűntetése

A címkéző eljárás során gyakori problémát okoz az öntapadó címkék gyűrődése, illetve elcsúszása, összetapadása. Elektrosztatikus feltöltődés keletkezik a címke felületén, amikor a címke a szilikon filmről leválasztásra kerül. A felületi feltöltődés miatt a címkét vonzza a felület, ezért tapasztalható a címke gyűrődése, elcsúszása, stb.

bővebben
Címkézés során elektrosztatikus feltöltődés megszűntetése -
Boríték gyártás, ablakos tasakok, dobozok gyártása -

Boríték gyártás, ablakos tasakok, dobozok gyártása

Ablakos tasakok, dobozok illetve boríték gyártásnál celofán vagy egyéb műanyag átlátszó filmet használunk az ablak kialakításhoz.

A műanyag celofán vagy film tekercselésekor illetve a rotarikus kés használatakor az anyag elektrosztatikusan feltöltődik, melynek következtében a késhez, a tekercshez továbbá a géphez is tapadnak, ezzel a gyártósor elakad, a gyártás leáll.

bővebben
DUFON Antisztatikus Bt.

A portalanítás és sztatikus felületvédelem kiemelt fontosságú területek a műanyag és nyomda iparban egyaránt. A MEECH cég által kinált ionizációs levegő függőnyök, vagy akár mobil ionizáló pisztolyok, ionizátorok kiemelkedő teljesítménnyel biztosítják az Ön számára is a maximális hatékonyságot és selejtszám csökkenést!

DUFON

Budapest, Gábor László utca 2 térkép

Nigel Taylor (magyar, angol) : +36 (30) 280-3334
Taylor Renáta (magyar, angol) : +36 (30) 343-8623

Lépjen velünk kapcsolatba