Nyomtatáskor festéktaszítás, kicsapódás

Széles formátumú, tintasugaras nyomtatásra előkészített tábla védőfóliájának eltávolítását követően magas, 85kV felületi elektrosztatikus feszültséget mért szakértőnk Meech 983v2 mérőműszerrel. Ilyen magas feszültségnél a felület taszítja a festéket, mely jelen esetben az csepp formájában kicsapódott.

 • Mérnökeink Meech 954/904 ionizátor pisztoly kombinációját javasolták a védőfólia eltávolításához.
 • Az ionizátor pisztoly egy tápegységről üzemel, a tápról kapja az ionfelhőt.
 • Egy tápegységre több egység is csatlakoztatható, a rendszer hordozható.
 • Mérnökeink egy Meech Hyperion 929IPS integrált táppal ellátott ionizátor rudat is kiajánlottak a nyomdagép bemenetéhez, mely ionizátor piramis alakú ionfelhőt szór a felületre, üzembe helyezése rendkívül egyszerű a 24V kábelrendszernek köszönhetően.

Az ionizátorok használatával a problémák teljes mértékben megszűntek, a kinyomtatott széles formátumú nyomtatvány kiváló minőséggel bír.

Por alapú gyógyszerek hiteles mérése

Egyik legnagyobb közép-európai gyógyszergyár poranyag mérése közben ütközött nehézségekbe. A por alapú anyagot elektrosztatikus feltöltődés miatt nem lehetett a mérőtubusokba tölteni, így a mérés nem volt hiteles.

 • Szakértőink, a helyszínen végzett 983v2 mérőműszerrel végzett tesztek eredményeinek figyelembe vételével, a Meech Hyperion 924IPS integrált táppal ellátott ionizátor rudat ajánlották megoldásul.
 • Ez az ionizátor lámpaernyő formában szórja az ionfelhőt az érintett felületre,
 • Nagyfeszültségű kábel mentes,
 • Üzembe helyezése rendkívül egyszerű, teljes lefedést és ezzel együtt komplett megoldást biztosított.

Az ionizátor használatával a por anyag mérése hitelessé vált.

Polietilén fólia konfekcionálása, nyomtatása

Műanyagipari cég elektrosztatikus problémákkal szembesült polietilén fólia csomagolóanyagok gyártása során. A legégetőbb megoldást a konfekcionálás illetve színnyomtatás fázisához kereste ügyfelünk, mivel több minőségi reklamáció is érkezett be hozzá.

 • Nigel Taylor szakértő helyszíni szemlét tartott ügyfelünknél. Meech 983v2 típusú speciális mérőműszerrel a műanyag fólia felületén 65 kV felületi feszültséget mért, mely a fólia helytelen tekercselését okozta.
 • A probléma megoldását Meech Hyperion 929IPS integrált táppal ellátott ionizátor rúd jelentette, mivel ez az ionizátor rúd akár 1 méter átmérőjű tekercs felületi feszültségét is gyors és hatékony leszedésére is képes a piramis alakú ionfelhőnek köszönhetően.

Az elektrosztatikus feszültség leszedésével a probléma megoldódott, ügyfél reklamáció megszűnt.

Ofszet papír elektrosztatikus feltöltődése

Fővárosi szaknyomda festék elhúzás illetve porszennyeződés miatt minőségbeli hanyatlást tapasztalt nyomtatványainál. Az ofszet papír szokatlan viselkedése miatt ügyfelünk az elektrosztatikus feltöltődés jelenségére gondolt, ezért kereste fel szakértőinket.

Személyes konzultáció során Meech 983v2 típusú speciális mérőműszerrel azonosítottuk a problémás területeket. A nyomólemezeknél illetve a papír felületén is mértünk olyan mértékű feltöltődést, amely igazolta a probléma megjelenését.

 • Meech Hyperion integrált táppal ellátott ionizátor termékcsaládból ajánlottunk működő megoldást.
 • A rendszerben 924IPS rövid hatótávolságú illetve 929IPS közép hatótávolságú ionizátor rúd szerepelt 24V csatlakozó kábellel.
 • A rendszer kompakt, nem tartalmaz nagyfeszültségű kábelt, üzembe helyezése egyszerű, elektrosztatikus leszedési teljesítménye rendkívül gyors.

A hatékony ionizálás eredményeként a korábban, nyomtatás során tapasztalt problémák megszűntek, a nyomtatványok minősége kifogástalan lett.

DUFON Antisztatikus Bt.

A portalanítás és sztatikus felületvédelem kiemelt fontosságú területek a műanyag és nyomda iparban egyaránt. A MEECH cég által kinált ionizációs levegő függőnyök, vagy akár mobil ionizáló pisztolyok, ionizátorok kiemelkedő teljesítménnyel biztosítják az Ön számára is a maximális hatékonyságot és selejtszám csökkenést!

DUFON

Budapest, Gábor László utca 2 térkép

Nigel Taylor (magyar, angol) : +36 (30) 280-3334
Taylor Renáta (magyar, angol) : +36 (30) 343-8623

Lépjen velünk kapcsolatba