Gyógyszeripar
Tablettázók, laborok, bliszterezők sztatikus feltöltődésének megszűntetése

Gyógyszeripar

Gyógyszergyártás, gyógyászati eszközök gyártása közben a termelésért felelős kollégák gyakran találkoznak fólia porosodással, anyag tapadással, tabletta kiugrálással és további furcsa anyag viselkedéssel. Nem értik, hogy miért történik mindez, holott mondjuk pár nappal korábban nem volt semmi gond. Mivel az időjárási viszonyok, a levegő páratartalma, a levegő összetételében történt változás, az alapanyag összetétele mind-mind kihatással van a gyártási folyamatokra, ugyanígy az elektrosztatikus feltöltődés jelenléte, a felületi feltöltődés feszültségének nagysága, a feltöltődés okozta problémák is akár napi szinten, sőt egy napon belül is változhatnak. A felületi feltöltődést a felület ionjainak megbomlása okozza, ezt a felborult állapotot csak ionfelhő kibocsátásával tudjuk helyreállítani, amellyel a fentiekben említett problémák mind megoldódnak.

A gyógyszeriparban, gyógyászati eszközök gyártásánál kiemeltem fontos szerepet játszik a tisztaság, hiszen beteg emberek fogják használni az általunk gyártott termékeket, gyógyszereket.

Segítségére vagyunk a gyártógépek elektrosztatikus feltöltéséhez használt leszedőinek kiválasztásában. Az általunk forgalmazott angol ionizátor termékek között találhat olyan nagy érzékenységű berendezéseket is, amelyek szenzorok segítségével automatikusan beállítják az elektrosztatikus feltöltődés ionfelhőjét, a felületi feltöltődés folyamatos kordában tartásának érdekében.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő