Festés
portalanítás, műanyagok elektrosztatikus feltöltöttségének megszűntetése

Festés, portalanítás selejt szám csökkentés levegőkés és ionizáló rendszerekkel

Szinte minden gyártóiparban előkerül a festés igénye. A festés előkészítésének része a felület portalanítása, hiszen amennyiben szennyeződés marad a festésre szánt felületen, a végeredmény szemcsés festett felület lesz. A nem megfelelő minőség miatt a végterméket leselejtezik. Sokan különböző adalékok használatával próbálják megtisztítani a felületet, mégsem sikerül maradéktalanul eltávolítani a már lerakódott szennyeződést.

Mivel a gyártási folyamatok okozzák a festendő termékek felületi porosodását, ha a gyártási fázisba beépül az elektrosztatikus feltöltődés semlegesítése, a termékek felülete nem fogja vonzani a port, nem lesz szemcsés a festés.

A lökhárítók műanyag alapanyaga miatt a magas felületi elektrosztatikus feszültség porosodást, szennyeződés vonzást okoz, melynek eredményeként a festés szemcsés lesz, azonnal leselejtezik a munkadarabot. Óriási költségekkel jár a selejtek kezelése.

A műanyag alapanyagból készült autóalkatrészek gyártásánál magas elektrosztatikus feltöltődést tapasztalhatunk. Fröccsöntésnél, extrudálásnál, az alkatrészek festése előtt tapasztalható porosodás, szennyeződések tapadása fennakadást okoz a gyártás során. A termelés zökkenőmentes folyamatához elengedhetetlen az elektrosztatikus feltöltődés megszűntetése.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő