Tekercsanyag felületsemlegesítők, kontak és non kontakt ívpályatisztítók

Meech ShearClean™ nyomdagép pályatisztító rendszere a legmagasabb tisztító hatékonyság elérése érdekében szabadalmaztatott aerodinamikus, valamint folyadék dinamikus technológiák eredményeit hasznosítja a tisztítandó felület érintése nélkül.

ShearClean alkalmazása igen sokrétű, mivel nem érintkezik a tisztítandó felülettel. Ez a rendszer akár éppen aktuális anyagok, vagy a jövőben használatos anyagok tisztításáról legyen is szó, minden tekintetben teljesen kompatibilis.

A legfontosabb alkalmazási területek a következők:
Speciális filmek, Címkézés, Laminálás, Nyomtatás, Étel csomagolás, Felületi bevonás, Gyógyszeripar, LCD képernyők, Szűrőanyag

Ipari ionozátor ívpálya tisztítók, felületi feszültség semlegesítők

Meech ShearClean™ nyomdagép pályatisztító rendszere a legmagasabb tisztító hatékonyság elérése érdekében szabadalmaztatott aerodinamikus, valamint folyadék dinamikus technológiák eredményeit hasznosítja a tisztítandó felület érintése nélkül.

ShearClean három fő részből áll:

 1. Tisztítófej
  A tisztítófej a sztatikus feltöltődés kezelése érdekében szabadalmaztatott “érintésmentes” pamuttal bevont tisztító hengerekből, valamint ionizáló rúdakból áll.
 2. Kompakt elszívó rendszer
  Meech Kompakt Elszívó Rendszerére csatlakoztatva könnyen eltávolíthatjuk az összegyűlt szennyeződést.
 3. Irányító egység
  A rendszer egy irányító rendszerről üzemel.


A szabadalmaztatott tisztító hengerek magas körforduló sebességgel, a tisztítandó felülettől 1mm-es távolságon belül mozognak. A henger formatervezés magas sebességű légáramlatot eredményez. Az erőteljes tisztító erő hatására a beérkező web felületről még a legkisebb szennyeződés is eltávolítható

A henger okozta alacsony nyomású de nagy sebességű áramlat a vákuum elszívó részbe juttatja a szennyeződéseket illetve porszemcséket, végül a kompakt egységbe vezeti el. Az ionizáló rudak a felületen (web-en) lévő sztatikus feltöltődést semlegesítik, illetve megkönnyítik a felületi szennyeződés leválasztását. A rudakkal a további szennyeződés kockázata is minimálisra csökken.

ShearClean alkalmazása igen sokrétű, mivel nem érintkezik a tisztítandó felülettel. Ez a rendszer akár éppen aktuális anyagok, vagy a jövőben használatos anyagok tisztításáról legyen is szó, minden tekintetben teljesen kompatibilis.

A legfontosabb alkalmazási területek a következők:

 • Speciális filmek
 • Címkézés
 • Laminálás
 • Nyomtatás
 • Étel csomagolás
 • Felületi bevonás
 • Gyógyszeripar
 • LCD képernyők
 • Szűrőanyag

Meech ShearClean™ nyomdai pályatisztító felhasználásának módja, elhelyezése

A ShearClean fejet a web (tisztítandó felület) bármely részéhez illeszthetjük, a tisztító hatékonyságot ez nem befolyásolja. Habár beüzemelése olyan helyen javasolt, ahol folyamatos felügyelet biztosított. A fej egység tartalmaz igazító hengereket, amelyek a web haladását hivatottak irányítani a belső pamut hengerek között.

Az egységet négy állásba lehetséges beállítani. Kompakt Elszívó Egység állítható vákuum erősséggel szűrő állapotellenőrzővel.

Aerodinamikusan tervezett, integrált „Shear Rúd” tartja tisztán a hengert illetve gondoskodik arról, hogy a web ismételten ne szennyeződjön. 905-ös tápegységről vezértelt 914 típusú ionizálórudak sztatikus feltöltődés kezeléssel optimalizálják a tisztító hatékonyságot, valamint megakadályozzák a web újra szennyezősését.

Meech ShearClean™ Pályatisztító működése

A belső hengerek nagy sebességgel, 4000 rpm (fordulat/perc), a web irányával ellentétesen forognak. Ez a gyárilag beállított sebesség, mely 450m/perces sebességgel haladó web tisztítására alkalmas. Amennyiben szükséges ez állítható gyorsabb webek esetében.

A nagy sebességű hengerek nem érintik a webet és átlagosan 0.5 – 1 mm közötti távolságra állnak a webtől. A henger körüli áramlat lényegesen nagyobb, mint a web körüli.

ShearClean ezzel az áramlattal tépi fel a web, szennyeződésekkel teli felület határvonalát. A web felszínén egy elengedhetetlen alacsony nyomású zóna keletkezik. Ez az alacsony nyomású zóna szabadítja fel a porszemcséket és más szennyezett részecskéket.

ShearClean vákuum kamrája elszívja a lebegő szennyeződött részecskéket.

Meech ShearClean™ nyomdai pályatisztító jellemzői

Felépítési tulajdonságok ( design features)
A ShearClean merev és kompakt rendszerét a rozsdamentes acélból, valamint alumíniumból álló felépítésének köszönheti. Legtöbb alkalmazásban könnyen beüzemelhető maximum 1.800 mm webnél.
Páratlan tapasztalatunknak és intenzív fejlesztési programunknak köszönhetően több egyelülálló tulajdonsággal ruháztuk fel termékünket:

Tulajdonságok és előnyök:

 • Érintésmentes tisztítás: kiküszöböli a felületi karcolást, sérüléseket. A web irányát és feszülését nem befolyásolja. Egy vagy kétoldalú tisztításra is alkalmas.
 • Integrált sztatikus kontrol: sztatikus elektromosság semlegesítése a tisztító hatékonyság, valamint az újra szennyeződés kiküszöbölésének optimalizálására.
 • Kagyló formatervezés: könnyű nyitás, webhez igazítás.
 • Nincs fogyóeszköz alkatrész: nincs igény drága pót ragasztószalagra. Minimális karbantartás, alacsony fenntartási költség.
 • Kis méret: könnyű beüzemelés, rugalmas állíthatóság.
 • Állítható vákuumerősség: az elszívó rendszer egyszerű beállítása
 • Csendes üzem: zárt munkaterületen is alkalmazható. Nincs zajártalom.


Opciók:
ShearClean rendszere az alábbi választható extrákkal rendelhető meg: Gáztöltésű rugóstag a fej könnyű kézi kinyitásért illetve bezárhatóságért Pneumatika a fej automatikus ki-be nyitásához Vákuum szintmonitor a teljesítmény automatikus ellenőrzéséhez

ShearClean web cleaner - nyomdai pályatisztító letölthető adatlap(ok)


ShearClean web cleaner - nyomdai pályatisztító video(k)

TakClean kontakt ívtisztító rendszerét elsősorban a címkegyártók, illetve a keskeny ívpályával dolgozó nyomdaipar számára tervezte Meech. A rendszer száraz illetve nem kötött szennyeződéseket távolít el a mozgó ívpályáról. TakClean rendszere a speciálisan kialakított TransTak elasztomer kontakt ívtisztító, valamint perforált tapadó tekercseket foglal magába, ezzel biztosítja az alapos felületi tisztítást.

TakClean web cleaner - nyomdai ívpálya tisztító letölthető adatlap(ok)


TakClean web cleaner - nyomdai ívpálya tisztító video(k)

Meech CyClean rendszerét az egyre szélesebb körben használt kis méretű, nagy hatékonyságú, non kontakt nyomdagép pályatisztító rendszerek iránt mutatott igényre válaszolva fejlesztette ki.
Meech CyClean rendszerének tisztító hetékonyságát sikeresen optimalizálta, így 1 mikron nagyság alá szorította a felületi szennyeződést. CyClean rendszere három fő részből áll: egy tisztító fejből, aktív sztatikus feltöltődés kezelésből illetve egy levegő kezelő egységből (Air Handling Unit (AHU)).

Érintésmentes tisztítás - A felületi sérülés kizárása. Az ívpálya érintetlen marad.
Kis méret - Flexibilis elhelyezés és könnyű üzembe helyezés.
Integrált sztatikus feltöltődés kezelés - Sztatikus feltöltődés semlegesítése a tisztítás hatékonyságának optimalizálása, illetve az ismételt szennyeződés megelőzése érdekében.
Egyelülálló „fix csatlakozási" rendszer - A tisztító fej rögzített, így az elszívó csatlakoztatása egyszerű üzembehelyezést garantál.

Levegő balance - A fúvó illetve vákuum levegőáramlás tökéletes kezelését garantálja..
Automatikus levegőáramlás beállítás - Minimalizálja a kezelői igazitásokat.
Kagyló forma - Az ívpálya könnyű beállítása.
Nincs fogyóegység - Alacsonyabb karbantartási költség
Csendes működés - Zárthelyeken alkalmazható, zajjal kapcsolatos egészségügyi vonatkozás nem merül fel

Maximum ívsebesség: 600 mtrs/min
Maximum ívszélesség: 2000mm
Csatlakozás, fix pozíció 6 x 40mm Ø OD
Sztatikus feltöltődés kezelés (aktív) 4 x 914 AC rúd, 110/240V AC, 50/60Hz
Öntvény 4 x M8 x 16mm lyukak
Sztenderd nyitás manuális
Opcionális pneumatikus nyitás

CyClean web cleaner - nyomdai pályatisztító letölthető adatlap(ok)


CyClean web cleaner - nyomdai pályatisztító video(k)

Meech VacClean™ érintő ívtisztító rendszere Meech sikeres Tornado rendszerének legújabb változata. VacClean rendszerében, alkalmazási területtől függően vagy az úgynevezett Levegőkezelő {Air Handling Unit (AHU)} vagy egy vákuumos egység kerül beépítésre.

VacClean web cleaner - nyomdai pályatisztító letölthető adatlap(ok)


Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő