Tabletták adagolásnál, csomagolásánál fellépő sztatikusság megszűntetése

Tabletták adagolásánál, csomagolásánál fellépő sztatikusság megszűntetése

Elektrosztatikus feltöltődés lép fel amint elindul a tabletta gyártó sor. A futószalag mozgása, tekercsek beindulása, a fólia kinyitása mind súrlódással jár, mely súrlódás a felületi ionokat elválasztja, így az ionok egyensúlya felborul. A felborult állapot az ionok úgynevezett „társkeresését” idézi elő, hiszen a negatív ionok a pozitív ionokat, míg a pozitív ionok a negatívokat keresik a levegőből. Ionfelhő hiányában az ionok a levegő részecskéiből keresik meg társukat, mely porosodáshoz vezet. Nyilván a porosodás nem kívánt szennyeződést jelent, amely a gyógyszergyártásban egyszerűen elfogadhatatlan. Ezekre a problémákra ajánljuk működő megoldásainkat.

A 929IPS típusú ionizátor rúd a fólia kinyitásához illesztve megszűnteti a tekercselésből adódó elektrosztatikus feltöltődést, a felszín pormentessé válik.

A 261flexi fúvókát a tablettákra irányítva olyan ionfelhővel látja el a felületet, amely semlegesít, így a tabletták nem akadnak el az adagolóban, a tabletták a megfelelő helyre kerülnek, nem ugrálnak ki a helyükről.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő