Gyógyászati segédeszközök gyártásánál tapasztalt problémák megoldása

Gyógyászati segédeszközök gyártásánál tapasztalt problémák megoldása

Főként műanyag alkotóelemből gyártott gyógyászati segédeszközöknél – sztómazsák, kontakt lencse, pántok – esetében keletkezik elektrosztatikus feltöltődés, ezek megszűntetése kulcs fontosságú, hiszen beteg embereknek gyártunk termékeket.

Az alapanyag feldolgozásánál már tapasztalható az elektrosztatikus feltöltődés jelenléte, az alapanyag porosodik, csúszik, összetapad, nem megfelelően viselkedik. Mindenképpen kezelni kell a feltöltődést, mivel a termelésben figyelmen kívül hagyott jelenség komoly selejtszámot eredményez. Hatékonyabbá válik a termelés az ionizátorok elhelyezésével, hiszen így kevesebb gépleállás szükséges, a selejtszám csökken.

Kontakt lencsék termelésénél a 915 típusú ionizátor rudakat ajánljuk, melyek a 904 tápegységről vezérelve kapják az ionfelhőt. Költségtakarékos a rendszer, hiszen egy tápegységre akár 4 darab ionizátor fejet lehet üzemeltetni a műszaki illetve helyi adottságokat figyelembe véve.

Sztómazsák gyártásánál a 957 típusú ionizátor levegőfüggöny bizonyult a megfelelő megoldásnak, remekül tisztít, ionizál és lefúj ez a készülék. Szintén a 904 típusú tápegységgel együtt alkot verhetetlen párost, kiváló eredményeket érhetünk el velük.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő