Táskagyártás, felületi feszültség megszűntetése

Táskagyártás, felületi feszültség megszűntetése

Probléma
Magas elektrosztatikus feltöltődés tapasztalható a termékek felületén, mely felületi feszültség a gyűjtőpontnál akadályozza az összegyűjtést. Ez különösen igaz nagy sebességű gépek esetében.
A táskák vagy egymáshoz tapadnak vagy szétcsúsznak. Ez a jelenség problémát okoz dobozba helyezésnél, nem megfelelő számú táska kerül egy-egy dobozba, a táskák nem megfelelően kerülnek elhelyezésre, silány csomagolás az eredmény.

Megoldás
Habár ennél az alkalmazásnál már a gép gyártók felszerelnek valamilyen leszedőt, a tapasztalat azt mutatja, hogy nem elég hatékonyak ezek a berendezések. A gépek felgyorsulásával szükségessé válik erősebb ionfelhőt előidézni.
Meech ionizátor berendezései készen állnak a kihívásra. Feldolgozás során több ponton is elektrosztatikusan feltöltődik az anyag, így több ionizátor egység elhelyezésével tudjuk csak megoldani a problémákat.
Egy darab Meech 915 típusú ionizátor rúd elhelyezése szükséges az anyag belső felületének semlegesítéséhez.
Két darab 915 ionizátor rúd felszerelésére van szükség a vágás illetve hegesztés fázisoknál. Ezek az ionizátor rudak a 904 típusú tápegységről kapják az ionfelhőt.
Két darab 971 DC pulzus típusú ionizátor rudak biztosítják a megfelelő rakodást a gép végénél.

Megjegyzés: Bizonyos termékek esetében alacsony, de folyamatosan leadott töltésre van szükség. Meech pulzus rendszereivel a megfelelő ionszint állítható be, ezzel az egyenletes működés biztosított. Az AC rendszerekkel ez nem állítható.

Kapcsolatfelvétel / ajánlatkérő